Så får du reda på vad bilen är värd

För att få reda på vad bilen är värd måste du använda en av de populära värderingstjänsterna online. Exempel på dessa är Blocket och Bilpriser. Kort sagt skriver du in ditt registreringsnummer, varpå en sökning på över 300 000 bilmodeller sker. Därefter ser du utvecklingskurvor vilket ger dig en tydlig indikation över hur värdet på bilen kommer se ut framöver. Oavsett om du har en begagnad bil eller en veteranbil, är det smidigt att få reda på värdet – med hög precision.

Baserat på prognoser, försäljningsstatistik och kvalitet, får du en så oberoende bilvärdering som möjligt. Börja med att värdera bilen genom att skriva in ditt registreringsnummer.

Så här går det till

Som sagt analyseras ditt registreringsnummer utifrån tidigare prognoser och statistik från olika värderingstjänster. Däremot är det få personer som vet hur det funkar. Därför har vi nedan sammanställt en lista som visar hur värdet på din bil bestäms.

 1. Statistik
  Värderingstjänsterna söker igenom all statistik som finns att tillgå baserat på din bilmodell. Baserat på denna statistik får du ett värde, som i kombination med prognosen, ger dig ett slutgiltigt värde.
 2. Prognoser
  Prognoser krävs för att på sikt beräkna hur mycket din bil är värd. Tack vare att värderingstjänsterna har en enorm databas av tidigare försäljningar, är det förhållandevis lätt för dem att informera dig hur mycket bilen är värd om 1, 2 eller 5 år framöver.
 3. Försäljningsstatistik i dag
  Förutom statistik och prognoser tas den dagsaktuella försäljningsstatistiken i beaktande. Orsaken är att din bilmodell kanske gått upp i värde på senaret tid på grund av att den t.ex. setts i en populär film eller liknande. Därför är det viktigt att veta vad bilen är värd just för dagen. Av den orsaken ska du alltså ha lite is i magen och inte sälja för första bästa värdering.

Vad är bilen värd hos Viköperdinbil.se?

För att ta reda på vad bilen är värd rekommenderar vi att använda Viköperdinbil.se. Genom deras smidiga värderingstjänst får du välja mellan kostnadsfri onlinevärdering eller expertvärdering på station. Dessutom väljer du själv om du vill sälja bilen i slutändan. Vidare är tjänsten smidig att använda då du endast behöver fylla i modell, ålder och körsträcka. Därefter får du ett noggrant värde oavsett om du har en BMW, Skoda, Audi eller Ford. Anledningen är att databasen är så pass stor och fylld med information, vilket gör att värderingen blir bättre. Dock rekommenderar vi att ta med bilen till deras station, då det ger en högre värdering. För att ta reda på hur mycket bilen är värd med denna tjänst, måste du skicka in följande:

 • Registreringsbevis
 • ID-handling
 • Bilnyckel
vad är bilen värd
hur mycket är min bil värd