Så fungerar en oberoende bilvärdering

En oberoende bilvärdering innebär att du fullständigt objektivt får reda på hur mycket din bil är värd. Vanligtvis använder de flesta värderingstjänster som t.ex. Blocket eller Bilpriser, vilket är utmärkta tjänster för att få reda på vad just din bil har för värde. Fördelen med en oberoende bilvärdering är att du de facto kan lita på det estimerade priset, och därmed slipper värdera hos två eller flera olika tjänster för att precisera värderingen. Så för att lära dig allt om hur du får en neutral estimering av ditt fordon så ska du läsa vår kompletta guide nedan.

Bäst oberoende bilvärdering 2020

Baserat på samlade kundrecensioner har vi utsett den bästa oberoende bilvärderingen under 2020. Med sin intuitiva tjänst och omedelbar responstid, i kombination med en trevlig support och säkert system, utser vi Bilpriser.se till Sveriges bästa värderingssajt. Motiveringen lyder:

"Bilpriser.se har under 2020 först och främst uppgraderat många funktioner vilket underlättar värderingen, samt eliminerat allt tvivel hos besökaren - därmed har den mest intuitiva tjänsten som också visar mest information om fordonet. Således vinner Bilpriser årets värderingssköld"

För att se hur mycket din bil är värd tar värderingen ett antal kritierier i beaktande, några av dessa faktorer som hjälper till att kalibrera priset på din bil är följande:

  • Försäkringspremie
  • Skatt
  • Kaross
  • Färg
  • Konstruktionsår
oberoende bilvärdering

Att tänka på vid neutral bilvärdering

Begreppet oberoende är något svajigt i sammanhanget, för det är samma sak som med tidningars politiska agenda – det är omöjligt att bibehålla en 100% objektiv blick. Samma gäller vid en oberoende bilvärdering, nämligen att värderingstjänster försöker vara så neutral som möjligt, men i slutändan sipprar det in en gnutta subjektivitet i beslutet. Därför är det en standardrekommendation att värdera bilen hos minst två olika tjänster, varav vi rekommenderar följande:

8,6/10
8.6/10
bäst oberoende bilvärdering